Πως θα φτιάξετε 3D ολόγραμμα (3D hologram) για tablet

Το 3D ολόγραμμα είναι εύκολο και γρήγορο στην κατασκευή του και το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει. Θα δείτε να εμφανίζονται αντικείμενα και να κινούνται έξω από την οθόνη του tablet σας.

Υπάρχουν βίντεο στο youtube που είναι φτιαγμένα ειδικά για ολογράμματα. Στην πορεία θα τα δούμε. Για να φτιάξετε ένα 3D ολόγραμμα θα χρειαστείτε τα εξής:

  • Χάρακα
  • Πλαστικό διαφανές ή θήκη από cd
  • Σελοτέιπ
  • Ψαλίδι ή κοπίδι
  • Στυλό
  • Tablet 


Για αρχή θα σχεδιάσετε σε μια κόλλα λευκή ένα τρίγωνο με το ακόλουθο τρόπο. Πρώτα θα σχεδιάσετε την βάση του τριγώνου με μέγεθος 12 εκ. Μετά θα βρείτε το κέντρο της και θα τραβήξετε μια κάθετη γραμμή 9 εκ. Στην συνέχεια θα σχεδιάσετε ένα τρίγωνο. Θα μετρήσετε τις δύο πλευρές και στα 8,5 εκ. θα τραβήξετε μια γραμμή παράλληλη με την βάση όπως στην φωτογραφία.Όταν τελειώσετε θα το αποτυπώσετε πάνω στην διαφανές σελίδα, βάζοντας την πάνω από το σχέδιο και με ένα στυλό ή μαρκαδόρο θα ακολουθήσετε τις γραμμές με την βοήθεια του χάρακα. Θα φτιάξετε τέσσερα τρίγωνα ίδιου μεγέθους και στην συνέχεια θα τα κόψετε προσεχτικά με το ψαλίδι.

Με το σελοτέιπ θα κολλήσετε τις άκρες των τριγώνων με τέτοιο τρόπο όπως θα δείτε παρακάτω στην φωτογραφία.

Θα ψάξετε στο youtube βίντεο με όνομα 3d hologram videos και θα σας εμφανίσει διάφορα βίντεο που έχουν μαύρο φόντο και δείχνει τέσσερα ίδια βίντεο αλλά το καθένα από διαφορετική γωνία. Μπορείτε να βάλετε όποιο θέλετε. Θα τοποθετήσετε το 3D ολόγραμμα πάνω στο κέντρο της οθόνης και θα κλείσετε τα φώτα για να δείτε το αποτέλεσμα.Αναρτήθηκε από: JohnZ

VOTE για την σελίδα

Σχόλια