Πως να φτιάξετε νιφάδα χιονιού από χαρτί

Τώρα που έρχονται τα Χριστούγεννα μπορείτε να φτιάξετε νιφάδες χιονιού μικρού μεγέθους και να τις στολίσετε στο σπίτι σας ή ακόμα και στο δέντρο σας. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε μεγάλου μεγέθους και να το τοποθετήσετε στην κορυφή του δέντρου σας.
Για να φτιάξετε νιφάδα χιονιού μεγάλου μεγέθους θα χρειαστείτε 2 χαρτόνια Α4 ότι χρώματος εσείς επιθυμείτε, ένα σελοτέιπ, ένα ψαλίδι και ένα συρραπτικό.


Θα ξεκινήσετε με την πρώτη κόλλα. Θα την κόψετε όσο χρειάζεται για να αλλάξει το σχήμα της και να γίνει τετράγωνη και στην συνέχεια θα την ξανά κόψετε σε 4 μικρά τετράγωνα. Το ίδιο θα κάνετε και με την δεύτερη κόλλα. Από τα 8 τετράγωνα που έχουν δημιουργηθεί θα κρατήσετε τα 6 καλύτερα και θα τα διπλώσετε σε τρίγωνα 2 φορές.


Θα πάρετε τα τρίγωνα σας και θα κόψετε 3 λωρίδες στο καθένα όπως στην φωτογραφία.


Κάθε τρίγωνο έχει μια ανοιχτή πλευρά και μια κλειστή (το σημείο που διπλώνει). Εσείς θα ξεκινήσετε από την κλειστή προς την ανοιχτή. Στο τέλος θα τα ξεδιπλώσετε όλα.

Θα ξεκινήσετε με το πρώτο τρίγωνο. Θα κολλήσετε το κεντρικό κομμάτι, το ένα φύλλο με το άλλο, με το σελοτέιπ έτσι ώστε να γίνει σαν κύλινδρος.


Θα το γυρίσετε ανάποδα και θα κάνετε ακριβώς το ίδιος και με τις λωρίδες που βρίσκονται αμέσως μετά τον κύλινδρο.


Θα το γυρίσετε ανάποδα και θα κάνετε πάλι αυτήν την διαδικασία. Θα συνεχίσετε μέχρι να σας τελειώσουν όλες οι λωρίδες.


Από την μία πλευρά θα έχετε 1 λωρίδα και από την άλλη 2 λωρίδες. Θα κάνετε την ίδια διαδικασία και στα υπόλοιπα τρίγωνα σας.


Τελειώνοντας θα πιάσετε τρία από αυτά και θα τα ενώσετε με το συρραπτικό αλλά προσέξτε και τα τρία από την ίδια πλευρά. Αριστερά θα έχουν 2 λωρίδες και δεξιά 1 για να είναι ομοιόμορφο.


Το ίδιο θα κάνετε και με τα άλλα τρία. Στο τέλος θα τα ενώσετε όλα μαζί με το συρραπτικό για να πάρουν το σχήμα μια νιφάδας χιονιού. Μην ξεχνάτε ότι πρέπει να τα βάλετε όλα από την ίδια πλευρά.


VOTE για την σελίδα

Σχόλια