10 πράγματα που δεν θα σας πει κανένας για την εγκυμοσύνη

Όλες οι γυναίκες θέλουνε να μάθουν κάποιες πληροφορίες πριν κάνουν παιδιά για να είναι προετοιμασμένες ψυχολογικά. Οι πληροφορίες αυτές είναι συνήθως: Θα έχεις αναγούλες, θα έχεις υπνηλία, θα τρως για δύο και άλλα πολλά. Υπάρχουν 10 πράγματα όμως που δεν θα σας πει κανένας. Όπως:


 1. Το να βγάζεις το σουτιέν σου δεν είναι εύκολη υπόθεση πια. Το στήθος γίνεται τόσο ευαίσθητο που οτιδήποτε το αγγίζει του προκαλεί περισσότερη ευαισθησία. Υπάρχουν ειδικές κρέμες για αυτήν την περίπτωση αλλά και να μην χρησιμοποιήσετε τίποτα δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Κάποια στιγμή από μόνο του θα ηρεμίσει.

2. Ποτέ το εσώρουχο τις νύχτες δεν ήταν τόσο ενοχλητικό. Η μήτρα σας μεγαλώνει τόσο όσο ένα γκρέιπ φρουτ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο τα ρούχα σας να σας φαίνονται ενοχλητικά αλλά και το εσώρουχο τις νύχτες θα γίνεται ανυπόφορο. Η λύση είναι να αγοράσετε πιο ελαστικά εσώρουχα και μεγαλύτερου μεγέθους από αυτά που φοράτε συνήθως.

3.  Την νύχτα θα σας ξυπνάει συνεχώς ένα ενοχλητικό ξυπνητήρι που λέγεται ουροδόχος κύστη. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι θα σας ανακουφίζει από το φούσκωμα που προκαλούν τα ούρα σας, αλλά το αρνητικό είναι ότι μπορεί να νιώθετε ότι θα εκραγεί η ουροδόχος κύστης σας αλλά στην ουσία να βγάλετε ελάχιστο.

4. Η σεξουαλική ζωή δεν είναι πια τόσο ευχάριστη όσο ήταν πριν. Το σώμα σας θα αλλάξει, θα αρχίσει να προετοιμάζετε για το μωράκι σας που θα έρθει στον κόσμο και θα κουράζεστε πολύ πιο εύκολα. Η ερωτική επαφή με τον σύντροφο σας θα είναι πιο δύσκολη με τις αλλαγές αυτές και με την κούραση που νιώθετε είναι δύσκολο το σώμα σας να έρθει σε οργασμό. Οι πρωινές ώρες θα σας φανούν πιο εύκολες που θα ξυπνάτε με ενέργεια.

5. Ακόμα και η καθιστική ζωή είναι δύσκολη. Στην εγκυμοσύνη δεν πρέπει να κουράζεστε πολύ και να είστε σε ορθοστασία πολλές ώρες. Χρειάζεστε ξεκούραση αλλά ακόμα και οι καρέκλες μπορεί να γίνουν άβολες. Όλες οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη ψάχνουν το τέλειο μέρος που να μπορούν να χαλαρώσουν, γι' αυτό συνήθως προτιμούν καναπέ που είναι πιο μαλακός.

6. Θα νιώθετε το σπίτι σας πιο ασφαλής από ποτέ. Ο έξω κόσμος είναι ωραίος αλλά θα νιώσετε ότι είναι επικίνδυνος. Το σπίτι σας θα γίνει η ασφαλής φωλίτσα σας, που θα σας προστατεύει από τους κινδύνους για να φέρεται το μωράκι σας στον κόσμο. Όπως όλα τα ζώα και εμείς δεν διαφέρουμε από αυτά.

7. Θα ανακαλύψετε ότι έχετε μια νότα από το πεντάγραμμο που δεν την γνωρίζατε. Θα γνωρίσετε μια καινούργια νότα που λέγετε ΟΡΜΟΝΗ. Όλες οι γυναίκες λίγο πολύ την ανακαλύπτετε αλλά μην φοβάστε γιατί δεν πρόκειται να βλάψει το μωρό σας, μόνο αυτούς που την ακούνε.

8. Θα νιώθετε μοναξιά και ότι δεν σας καταλαβαίνει κανένας. Είναι φυσιολογικό, ακόμα και οι γυναίκες που έχουν κάνει παιδιά δεν θα σας νιώθουν απλά θα λένε ότι σας καταλαβαίνουν. Ο πιο δύσκολος θα είναι ο σύντροφος σας γιατί εκτός ότι πρέπει να καταλάβει τι σας συμβαίνει και πως νιώθετε, θα πρέπει να αποδεχτεί και τον καινούργιο εαυτό σας. Όλες οι γυναίκες στην εγκυμοσύνη αλλάζουν σωματικά αλλά και ανακαλύπτουν ένα καινούργιο εαυτό λόγο των ορμονών.

9. Ο φόβος του μωρού μπορεί να επηρεάσει ένα ζευγάρι ψυχολογικά. Τους πρώτους μήνες δημιουργείτε ένας φόβος και από τους δύο συντρόφους γιατί είναι μια καινούργια εμπειρία που δεν θα μπορείτε να αντιμετωπίσετε. Αυτό είναι το πιο δύσκολο κομμάτι αλλά πρέπει να δώσετε χρόνο στους εαυτούς σας και στον σύντροφο σας να το αντιμετωπίσει. Μην πιέζετε ο ένας τον άλλο και μην φτάνετε σε ακραία σημεία. Όλα θέλουν τον χρόνο τους.

10. Θα είστε το επίκεντρο όλων. Θα σας προσέχουν, θα σας χαμογελάνε και θα σας χαϊδεύουν την κοιλίτσα. Μπορεί να σας αρέσει αλλά κάποιες γυναίκες το βρίσκουν ενοχλητικό ή υπερβολικό. Εάν δεν νιώθετε καλά με την συμπεριφορά τους είναι καλύτερα να τους το ζητήσετε ευγενικά, αλλά εάν σας αρέσει τότε απλά απολαύστε το.

Μπορεί να ακούγετε ότι η ζωή μιας γυναίκας που εγκυμονεί ότι είναι δύσκολη αλλά αξίζει, γιατί θα φέρεται ένα μωράκι στον κόσμο και αυτό θα είναι το πιο όμορφο δώρο που σας έχουν κάνει.

VOTE για την σελίδα

Σχόλια