Πως να κατασκευάσετε ένα μπαούλο - καναπεδάκι εξωτερικού χώρου

Για την κατασκευή ενός μπαούλου εξωτερικού χώρου χρειάζεστε ξύλο θαλάσσης για να μην καταστραφεί τις βροχερές μέρες. Εάν είναι εσωτερικού χώρου τότε ότι ξύλο και να διαλέξετε δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Με τέσσερις ρόδες που θα έχει από κάτω θα μπορείτε να το μετακινήσετε όποτε θέλετε και με δύο μαξιλάρια γίνετε καναπεδάκι.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και άλλου τύπου ξύλο αλλά θα πρέπει να το περάσετε βερνίκι.

Τα υλικά που χρειάζεστε είναι: 

Ξύλο θαλάσσης: Εάν πάτε σε ένα ξυλουργείο θα βρείτε ξύλο 2,50 x 1,25 μέτρα. Θα ζητήσετε να σας το κόψουν όπως στην φωτογραφία.


Τα πλαίσια που είναι με Χ είναι τα ξύλα που δεν θα χρησιμοποιήσετε αλλά εάν δεν θέλετε να τα πετάξετε, στο τέλος του κειμένου θα δείτε τι μπορείτε να φτιάξετε με αυτά.

Ξυλόβιδες 2,5 εκατοστών
Δραπανοκατσάβιδο
4 ροδάκια με φρένα
3 μεντεσέδες πεταλούδας του 1,5 εκατοστού
2 μαξιλάρια με πλάτη
16 βίδες, ροδέλες, παξιμάδια μήκους 2,5 εκατοστών και φάρδους 6 χιλιοστών για τα ροδάκια
Τρυπάνι

Για αρχή ξεχωρίστε τα ξύλα σας ανά μεγέθη και με την βοήθεια του σχεδιαγράμματος παραπάνω, αφαιρέστε τα κομμάτια που στο σχέδιο είναι με Χ.


Έχετε δύο κομμάτια των 1 x 0,50 μέτρων που θα είναι η βάση και το καπάκι του μπαούλου και τα άλλα δύο των 1 x 0,45 μέτρων που θα είναι η μπροστινή και η πίσω όψη του. Τα άλλα δυο κομμάτια θα είναι η αριστερή και η δεξιά πλευρά του.


Βάζετε το μπροστινό κομμάτι κάθετα και την βάση από πάνω του και το βιδώνετε. Το ίδιο κάνετε και με το πίσω κομμάτι του μπαούλου.Το γυρνάτε ανάποδα για να βάλετε και τα πλαϊνά κομμάτια και τα βιδώνετε από όλες τις πλευρές.

Το επόμενο βήμα είναι το καπάκι. Θα βιδώσετε τους μεντεσέδες για να μπορεί να ανοίγει. Θα το τοποθετήσετε πάνω στο μπαούλο, θα το μετρήσετε για να βρείτε την μέση και θα βάλετε τον μεντεσέ και θα τον βιδώσετε. Το ίδιο θα κάνετε και με τους υπόλοιπους.
Στο κάτω μέρος του μπαούλου θα βάλετε τα ροδάκια. Θα βρείτε τα σωστά σημεία που θα τοποθετηθούν και θα τα σημαδέψετε με ένα μολίβι. Θα τρυπήσετε τα σημεία με το τρυπάνι και θα ανοίξετε τρύπες 6 χιλιοστών. Το ίδιο θα κάνετε και για τις υπόλοιπες ρόδες.Περνάτε τις βίδες στα ροδάκια και μετά στο μπαούλο και τις βιδώνετε από μέσα.
Το μπαούλο είναι έτοιμο. Μπορείτε να το βάψετε εάν θελετε να αλλάξετε το χρώμα του, με βερνίκι ή με μπογιά.Εάν βάλετε και τα μαξιλάρια θα μπορείτε να το χρησιμοποιήστε και σαν καναπέ.

~~~

Με τα ξύλα που σας έχουν απομείνει αντί να τα πετάξετε μπορείτε να φτιάξετε ένα σκαμνάκι.
Ανάρτηση από: JohnZ

VOTE για την σελίδα

Σχόλια