Πως να κάνετε οικονομία στην βενζίνη του αυτοκινήτου σας

Καθημερινά χρησιμοποιούμε το αμάξι μας για να κινούμαστε για να πάμε στην δουλειά μας. Κάποιες φορές για να καλύψουμε τις ανάγκες του σπιτιού μας όπως ψώνια ή να πληρώσουμε λογαριασμούς είναι η αιτία να βρισκόμαστε όλη μέρα στους δρόμους. Μπορεί να μην μπορούμε να μειώσουμε τις διαδρομές μας αλλά μπορούμε με διάφορους τρόπους να κάνουμε οικονομία και να γλυτώσουμε μέχρι και 10% βενζίνης. 


Πως πρέπει να οδηγούμε και πληροφορίες που δεν γνωρίζουμε ή αποφεύγουμε καθημερινά θα διαβάσετε παρακάτω, για να μάθουμε όλοι πως να κάνουμε οικονομία που είναι προς όφελος μας

Να ελέγχετε την πίεση του αέρα στα λάστιχα σας. Η απώλεια αέρα στα λάστιχα κάνει το αμάξι σας να έχει μεγαλύτερη τριβή άρα μεγαλύτερη αντίσταση. Θα πρέπει στην ουσία να καταναλώνει περισσότερη βενζίνη για να μπορεί να κινηθεί γιατί η απώλεια αέρα δημιουργεί αντίσταση στο όχημα σας.

Η αντίσταση του αέρα έχει μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων. Όταν οδηγάτε με μεγάλη ταχύτητα και έχετε ανοιχτά τα παράθυρα σας, τότε ο αέρας που εισέρχεται στο αυτοκίνητο σας δημιουργεί αντίσταση και όσο πιο μεγάλη είναι η ταχύτητα τόσο μεγαλύτερη και η αντίσταση, άρα να έχετε όσο μπορείτε πιο κλειστά τα παράθυρα σας.

Να οδηγείτε με χαμηλές στροφές του κινητήρα μέχρι 2 με 2,5 χιλιάδες στροφές. Θα πρέπει δηλαδή να αλλάζετε πιο συχνά ταχύτητες. Δεν πρέπει κάθε ταχύτητα να υπερβαίνει τις 2 με 2,5 στροφές γιατί αναγκάζει το αυτοκίνητο σας να καταναλώσει περισσότερη βενζίνη.

Αφαιρέστε βάρη από το αυτοκίνητο σας. Όσο πιο βαρύ είναι τόσο πιο πολύ βενζίνη καταναλώνει.

Όταν οδηγείτε σε κατηφορικό δρόμο να έχετε πάντα ταχύτητα αυτήν που θα βάζατε για να την ανεβείτε. Συνήθως όλοι βάζουνε νεκρή ταχύτητα γιατί νομίζουν ότι θα καταναλώσει λιγότερη έως και μηδενική βενζίνη αλλά στην ουσία καταναλώνει περισσότερη και επίσης επιβαρύνετε με αυτόν τον τρόπο τα φρένα σας.

Αναρτήθηκε από: JohnZ

VOTE για την σελίδα

Σχόλια