Παρακολούθηση του χώρου σας μέσω του Tablet ή του κινητού σας

Μπορείτε να μετατρέψετε το Tablet σας ή κάποιο κινητό με Android ή IOS σε κρυφή κάμερα, για να παρακολουθήσετε τον χώρο σας όπου κι αν βρίσκεστε.

1. Κατεβάστε από το Play Store για Android ή από το App Store για Apple την εφαρμογή Alfred δωρεάν, σε όσες συσκευές θέλετε να χρησιμοποιήσετε ως κάμερες ασφαλείας. Θα κατεβάσετε την εφαρμογή και στην συσκευή που θα γίνει η παρακολούθηση.


2. Αφού εγκατασταθεί, τρέξτε το πρόγραμμα από τις συσκευές που θα χρησιμοποιήσετε ως κάμερα. Στην αρχή θα εμφανίσει στην οθόνη ενημερωτικές εικόνες του προγράμματος. Σύρτε τες προς τα αριστερά και στο τέλος θα πατήσετε Start. Στο Menu που θα εμφανίσει, επιλέξτε ότι θα την χρησιμοποιήσετε την συσκευή σας ως κάμερα και πατήστε Next.


3. Επιλέξτε τον λογαριασμό Gmail σας που έχετε στο Tablet ή στο κινητό σας. Εάν δεν έχετε Gmail πατήστε προσθήκη λογαριασμού και φτιάξτε καινούργιο. Όταν είναι έτοιμη η κάμερα, τοποθετήστε την στο σημείο που θέλετε να παρακολουθείτε. Μπορείτε να συνδέσετε όσες κάμερες θέλετε με τον ίδιο ακριβώς Gmail.

4. Κάνετε ακριβώς την ίδια διαδικασία και στην συσκευή που θα παρακολουθείτε την κάμερα ή τις κάμερες. Τώρα θα επιλέξετε την επιλογή παρακολούθησης (Viewer) και θα πατήσετε Next. Θα συνδέσετε πάλι τον ίδιο λογαριασμό Gmail.


5. Θα σας εμφανίσει λίστα με τις κάμερες που έχετε συνδέσει στον λογαριασμό σας. Επιλέγοντας την ανάλογη κάμερα σας συνδέει στην ανάλογη συσκευή. Από κάτω ακριβώς θα δείτε τρία κουμπιά:

  • Μικρόφωνο
  • Φωτογραφική μηχανή
  • Βελάκι >Κρατώντας πατημένο το μικρόφωνο μπορείτε να μιλήσετε και να ακουστείτε στην συσκευή που δουλεύει ως κάμερα.

Με την φωτογραφική μηχανή βγάζεται φωτογραφίες όποια στιγμή θέλετε.

Εάν πατήσετε το βελάκι θα εμφανίσει άλλα πέντε κουμπιά:

  • Περιστροφή εικόνας
  • Φακός
  • Περιστροφή κάμερας
  • Φεγγάρι
  • Βελάκι <
Με την περιστροφή εικόνας περιστρέφετε την κάμερα ώστε να βλέπετε την εικόνα σας ίσια.

Με τον φακό, αν η συσκευή σας που λειτουργεί ως κάμερα έχει ενσωματωμένο φλας μπορείτε να το ενεργοποιήσετε και να το απενεργοποιήσετε.

Με την περιστροφή κάμερας μπορείτε να κάνετε εναλλαγή της μπροστινής και της πίσω κάμερας της συσκευής.

Η κάμερα μπαίνει σε λειτουργία νυχτερινής λήψης για χαμηλό φωτισμό χωρίς φλας.

Το βελάκι εάν το πατήσετε θα επιστρέψετε στα προηγούμενα κουμπιά.

6. Για εναλλαγή από κάμερα σε οθόνη παρακολούθησης και το αντίστροφο:

Εάν θέλετε από οθόνη παρακολούθησης να μετατρέψετε την συσκευή σε κάμερα, θα πατήσετε στην αρχική οθόνη τις τρεις τελίτσες που βρίσκονται πάνω δεξιά και επιλέξτε To Camera ή αν η συσκευή σας λειτουργεί σαν κάμερα, επιλέξτε στην αρχική οθόνη κάτω δεξιά τις τρεις τελίτσες το To Viewer.Αναρτήθηκε από: JohnZ

VOTE για την σελίδα

Σχόλια