Πως να φτιάξετε βάσεις δαπέδου για τα ηχεία σας

http://ridesenses.blogspot.gr/2015/06/blog-post_17.html
Οι βάσεις ηχείων μπορούν να χρησιμέψουν όταν έχετε Home Cinema και θέλετε να τοποθετήσετε τα ηχεία στις τέσσερις γωνίες του σαλονιού σας, χωρίς να τρυπάτε τοίχους ή να τα αφήνετε κάτω στο πάτωμα.

Τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε για την κατασκευή των βάσεων για τα ηχεία, μας κόστισαν περίπου 20€. Εάν σας φαίνονται πιο οικονομικές από τις έτοιμες βάσεις τότε αξίζει να τις φτιάξετε μόνοι σας και χωρίς κόπο. Παρακάτω θα δείτε τι υλικά χρειάζεστε:

Τέσσερα πόδια τραπεζιού inox με μεγάλη βάση ώστε τα στηρίζονται ανάποδα. Εάν ψάξετε καλά μπορείτε να βρείτε οικονομικά. Τα πόδια που θα δείτε στην φωτογραφία κόστισαν συνολικά 20€.


Βίδες που δεν χρειάζεται να αγοράσετε. Όλοι έχουμε στα σπίτια μας. Για την κατασκευή αυτήν χρειάζεστε μόνο τέσσερις βίδες. Προσοχή η κεφαλή της βίδας να χωράει στην υποδοχή στο πίσω μέρος του ηχείου.


Τέσσερα ηχεία που θέλετε να βάλετε πάνω στις βάσεις.


Αυτοκόλλητα πατάκια για να μην γλιστράνε οι βάσεις ή εάν θέλετε να τις τοποθετήσετε πάνω στο πλακάκι σας, να μην σας κάνουν σημάδια.


Τέσσερα αυτοκόλλητα κλιπς. Εάν τα βρείτε σε μεγάλα κομμάτια τότε θα τα κόψετε με ένα ψαλίδι.ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

1. Τα πόδια του τραπεζιού είναι προτιμότερο να έχουν πλαστικό στο κάτω μέρος για να μπορείτε να τα τρυπήσετε εύκολα και στο πάνω μέρος να έχουν καλή βάση για να μην πέφτουν.
Θα πρέπει να βιδώσετε με ένα κατσαβίδι προσεχτικά την μία βίδα πάνω στο πλαστικό, στο σημείο που θέλετε να βάλετε το ηχείο σας. Εάν το πλαστικό είναι βιδωτό τότε ξεβιδώστε το λίγο για να έχει ένα κενό.


Αφήστε ένα κενό από την βίδα έως το πλαστικό για να μπορείτε να κρεμάσετε το ηχείο σας. Δοκιμάστε το για να δείτε ότι είναι σταθερό και δεν κουνιέται πολύ.
Εάν δεν έχει πλαστική βάση το πόδι τρυπήστε προσεχτικά με ένα τρυπάνι το inox και βάλτε εκεί την βίδα. Όταν ολοκληρώσετε την διαδικασία του ενός ποδιού κάντε το ίδιο και στα υπόλοιπα πόδια.2. Κάτω από τις βάσεις σας θα κολλήσετε τα αυτοκόλλητα πατάκια όπως είπαμε και προηγουμένως για να μην γλιστράνε.


3. Τοποθετήστε τα αυτοκόλλητα κλιπς στο πίσω μέρος της βάσης ακριβώς κάτω από το πλαστικό και φτιάξτε το καλώδιο του όπως θα δείτε στις φωτογραφίες.

4. Όταν ολοκληρώσετε την διαδικασία και στις υπόλοιπες βάσεις, τοποθετήστε τα ηχεία στην θέση τους και συνδέστε τα στο Home Cinema.


Οι βάσεις των ηχείων σας είναι έτοιμες.


Αναρτήθηκε από: JohnZ

Εάν σας άρεσε μπορείτε να κάνετε LIKE ή να σχολιάσετε στο τέλος του κειμένου εάν έχετε απορίες. Μπορείτε ακόμα να κάνετε VOTE για την σελίδα μας γιατί μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι.

Σχόλια