Σπιτικά χάμπουργκερ με καραμελωμένα κρεμμύδια

Για τους λάτρεις των χάμπουργκερ σκέφτηκα να ανεβάσω μία συνταγή που έφτιαξα και εγώ στο σπίτι μου και ήταν πολύ νόστιμα. 

Η συνταγή αυτή είναι για 4 χάμπουργκερ. Να σας πω την πικρή αλήθεια, δεν συμφέρει οικονομικά. Καλύτερα τα αγοράζετε έτοιμα γιατί τα υλικά που χρειάζονται κοστίζουν. Εγώ ξόδεψα 10€ για να φτιάξω 3 χάμπουργκερ αλλά σίγουρα είναι πολύ καλύτερο γιατί ξέρεις τι υλικά χρησιμοποιείς και τα λαχανικά σου ότι θα είναι καλά πλυμένα. Τα φτιάχνετε όπως θέλετε εσείς και ξέρετε τι κιμά θα χρησιμοποιήσετε για τα μπιφτέκια σας.

Ας ξεκινήσουμε... (Από τα υλικά μπορείτε να παραλείψετε όσα δεν σας αρέσουν και εννοείτε μπορείτε να προσθέσετε ότι άλλο επιθυμείτε)


ΥΛΙΚΑ

  • 4 ψωμάκια μεγάλα κομμένα στην μέση
  • 4 φέτες τυρί cheddar
  • 8 μπέικον
  • 4 αυγά
  • 4 φύλλα μαρουλιού

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ

  • 600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΩΣ (Τα ανακατεύετε όλα μαζί καλά)

  • 4 κ.σ. μαγιονέζα
  • 4 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 κ.σ. λάδι

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

  • 4 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πρώτα θα φτιάξετε τα μπιφτέκια σας και μετά τα υπόλοιπα. Θα ρίξετε μέσα στον κιμά μπόλικο αλάτι και πιπέρι για να νοστιμίσει και θα τον ανακατέψετε. Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο. Μην προσθέσετε άλλα μπαχαρικά ή ψωμί όπως ξέρετε. Μόνο αλατοπίπερο. Και φτιάξτε 4 μπιφτέκια με τα χέρια σας που να είναι μεγάλα αλλά λεπτά. Δεν πρέπει να ξεπερνάει στο πάχος το δάχτυλο του χεριού σας. 

2. Τηγανίστε τα σε λίγο λάδι, σε τηγάνι γκριλιέρα εάν έχετε, σε μεσαία φωτιά για 3' στην μία πλευρά, 4' στην άλλη πλευρά και γυρίστε τα άλλη μια φορά, βάλτε πάνω τους από μία φέτα τυρί cheddar και αφήστε τα για 1' ακόμη

3. Μόλις τα βγάλετε από την φωτιά βάλτε τα μπέικον σας να ετοιμάζονται και σε ένα δεύτερο τηγάνι, με λίγο λάδι, τα αυγά σας αλατισμένα. Πάντα σε μεσαία φωτιά. Τα μπέικον θα τα γυρίσετε μία φορά, δεν χρειάζεται παραπάνω, μέχρι να ξεροψηθούν και τα αυγά σας θα τα αναποδογυρίσετε για να ψηθεί και ο κρόκος.

4. Τα κρεμμύδια σας  τώρα για να γίνουν νόστιμα θα τα τηγανίσετε όπως ακριβώς λέει παραπάνω στα υλικά για καραμελωμένα κρεμμύδια. Θα ρίξετε όλα τα υλικά σας εκτός από τα κρεμμύδια να γίνουν πρώτα μία κρέμα όλα μαζί και μετά θα τα προσθέσετε. Θα τα τηγανίσετε για αρχή σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά να στεγνώσουν λίγο και μετά σε μεσαία φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να κοκκινίσουν καλά. 

Ετοιμάστε τα ψωμάκια σας

5. Πρώτα πρέπει να αλείψετε την σως και από πάνω θα βάλετε τα μπιφτέκια σας. 

6. Πλένετε καλά τα φύλλα μαρουλιού και τα βάζετε από πάνω. 

7. Στην συνέχεια θα βάλετε τα μπέικον, δύο σε κάθε ψωμάκι.  

8. Όταν δείτε ότι είναι έτοιμα και τα αυγά σας θα τα βάλετε πάνω από τα μπέικον. 

9. Προσθέστε και τα καραμελωμένα κρεμμύδια σας πάνω από τα αυγά και είναι έτοιμα. (Τα κρεμμύδια ήταν τόσο νόστιμα που εγώ μπορούσα να τα φάω και έτσι μόνα τους μμμμ...)

Μπορείτε ακόμα να βάλετε τελευταία τα αυγά σας. Μπορείτε ακόμα να βάλετε ότι άλλο θέλετε όπως ντομάτα και άλλα λαχανικά της αρεσκείας σας. Μπορείτε ακόμα να παραλείψετε κάποια υλικά όπως εάν δεν θέλετε το αυγό γιατί το κάνει λίγο πιο βαρύ το χάμπουργκερ. Αλλά γνώμη μου να μην παραλείψετε τα κρεμμύδια γιατί αυτά δίνουν την νοστιμιά. Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε κάποια άλλη σως, πιο light. Εσείς το φτιάχνετε με ότι υλικά επιθυμείτε...


Πείτε μας εάν θέλετε την δικιά σας επιλογή υλικών παρακάτω στα σχόλια. Εάν σας άρεσε η συνταγή μου κάντε LIKE και μπορείτε να κάνετε VOTE για την σελίδα μας και να μας πείτε την γνώμη σας.

VOTE για την σελίδα

Σχόλια