Σουφλέ πατάτας με σάλτσα μπεσαμέλ

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες)

  • 800 γρ. πατάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. ζωμός λαχανικών
  • 250 γρ. γάλα
  • Αλάτι, μοσχοκάρυδο, βούτυρο για το ταψί, μαϊντανός για το γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Πλένετε τις πατάτες, τις βουρτσίζετε να καθαρίσουν και τις βράζετε με την φλούδα για 30΄. 

2. Τις σουρώνετε, περιχύνετε με κρύο νερό και τις αφήνετε να μισοκρυώνουν. Τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε φέτες. 

3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 225ο σε αντιστάσεις ή 205ο στον αέρα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

4. Ξεφλουδίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. 

5. Βάζετε το βούτυρο να κάψει και τα σοτάρετε μέχρι να γυαλίσουν. 

6. Προσθέτετε το αλεύρι και δουλεύετε με το σύρμα να καβουρδιστεί και να δέσει με το βούτυρο. 

7. Βράζετε 250 γρ. νερό και ρίχνετε μέσα 1/2 κύβο λαχανικών. 

8. Ρίχνετε λίγο - λίγο τον αχνιστό ζωμό και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πάρετε ένα ενιαίο μείγμα. 

9. Προσθέτετε το γάλα, ανακατεύετε και βράζετε για 5΄. Νοστιμίζετε την σάλτσα με αλάτι και μοσχοκάρυδο.

10. Ανακατεύετε τις πατάτες με την σάλτσα. 

11. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο σκεύος και το γεμίζετε με το μείγμα. 

12. Ψήνετε τον σουφλέ στον φούρνο για περίπου 10΄- 15΄ να ροδίσει. Πασπαλίζετε με μαϊντανό.

Συνδυάζετε θαυμάσια με ψάρι και αγγουροσαλάτα.


Αναρτήθηκε από: JohnZ


Εάν σας άρεσε η συνταγή μπορείτε να κάνετε LIKE και κάντε VOTE αν θέλετε να μας πείτε την γνώμη σας για την σελίδα. Μπορείτε ακόμα να γράψετε τα σχόλια σας κάτω στο τέλος της σελίδας.

VOTE για την σελίδα

Σχόλια