Πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι Σιμιγδάλι Ψιλό
  • 1 φλιτζάνι Ζάχαρη
  • 6 κρόκους Αυγών
  • 1 Βανίλια
  • 6 κούπες Γάλα
  • 1 πακέτο Φύλλα Σφολιάτας σε θερμοκρασία δωματίου
  • Λιωμένο Βούτυρο για άλειμμα

ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ (ΒΡΑΣΙΜΟ 5')

  • 1 κούπα Νερό
  • 2 κούπες Ζάχαρη
  • 1 κ.σ. Λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Ανακατεύετε τους κρόκους με την ζάχαρη σε ένα τσουκάλι χωρίς να το βάλετε στην φωτιά και προσθέτετε το γάλα και το σιμιγδάλι.

2. Το ψήνετε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να πήξει. 

3. Όταν τελειώσετε προσθέτετε την βανίλια και συνεχίζετε λίγο ακόμα το ανακάτεμα. 

4. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετείτε πάνω το ένα φύλλο σφολιάτας. 

5. Ρίχνετε στην συνέχεια την κρέμα από πάνω και την απλώνετε ομοιόμορφα. 

6. Την σκεπάζετε με το άλλο φύλλο και ρίχνετε από πάνω μπόλικο βούτυρο. 

7. Το απλώνετε πάλι ομοιόμορφα και με ένα μαχαίρι το κόβετε σε κομμάτια. 

8. Το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° στις δύο αντιστάσεις, για 30 - 45' έως ότου να πάρει χρώμα. 

9. Το αφήνετε να κρυώσει και στην συνέχεια ρίχνετε από πάνω όλο το σιρόπι και ξανακόβεται τα κομμάτια σας για να απλωθεί σε όλο το ταψί.

ΛΙΓΑ ΜΥΣΤΙΚΑ

Εάν θέλετε μπορείτε να μην ρίξετε το σιρόπι αλλά να κοσκινίσετε από πάνω ζάχαρη άχνη και κανέλα και θα γίνει μία ωραιότατη μπουγάτσα.


Εάν σας άρεσε μπορείτε να κάνετε LIKE ή μπορείτε να γράψετε κάποια ερώτηση ή την γνώμη σας στα σχόλια στο τέλος της σελίδας. Μπορείτε ακόμα να κάνετε εάν θέλετε VOTE για την σελίδα μας. 

VOTE για την σελίδα

Σχόλια