Τι είναι οικοτουρισμός και τι οικοτουρισμό έχει η Ρόδος

Είναι ο τουρισμός που διοργανώνουν τουριστικά πρακτορεία ή ξεναγοί, με εκδρομές με διάφορα μέσα αλλά και η αυτόνομη διοργάνωση των ίδιων των τουριστών. Οικοτουρισμό όμως μπορούν να κάνουν και οι κάτοικοι μιας περιοχής στον ίδιο τους τον τόπο. Άρα οικοτουρισμός είναι...
ένα σύνολο ανθρώπων που ακολουθούν μία πορεία με οπουδήποτε μέσο που επισκέπτονται περιοχές που έχουν φυσικούς πόρους, χλωρίδα και πανίδα. Η Ρόδος ποικίλει από βιότοπους και είναι καλό να τους διαφημίζουμε, να τους αξιοποιούμε και να τους προστατεύουμε. Μερικά μέρη από αυτά είναι η κοιλάδα με τις πεταλούδες, ο προφήτης Ηλίας με το ξενοδοχείο Έλαφος, οι επτά πηγές, το βουνό Αττάβυρος κ.α. Αν τα επισκεφτείτε θα δείτε ότι στο κάθε βιότοπο ξεχωριστά, μπορείς να κάνεις και άλλου είδους τουρισμό όπως θρησκευτικό, ορειβατικό, πολιτιστικό κ.α. για να δείτε και να ζήσετε εμπειρίες στον φαντασμαγορικό τόπο μας με όμορφα εμπλουτισμένα δάση, εστιατόρια, καφετέριες και ξενοδοχεία αναψυχής. Αν επισκεφτείτε το Έλαφος το ξενοδοχείο θα δείτε μία όμορφη περιοχή με δάση, ζώα και το ίδιο το ξενοδοχείο που είναι παραδοσιακό και η όψη του είναι υπέροχη και ξεχωριστή που νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε άλλος μέρος.  Στην κοιλάδα με τις πεταλούδες το καλοκαίρι θα κάνεις μία όμορφη πεζοπορία με καταρράκτες, γέφυρες και φυσικά πεταλούδες. Έχει ένα μουσείο με διάφορα είδη πεταλούδων και αν ανεβείτε από την πάνω μεριά στο τέλος της διαδρομής της κοιλάδας θα βρείτε μία καφετέρια. Μία άλλη περιοχή παρόμοια είναι οι επτά πηγές, που έχει πλούσιο βιότοπο με ζώα, ένα εστιατόριο και μία σπηλιά που είναι σαν τούνελ. Η διαδρομή του είναι κάτω από το έδαφος και καταλήγει στην άλλη πλευρά της περιοχής. Το νερό είναι δροσερό και αν θέλουν να μπουν μέσα δύο ή περισσότερα άτομα είναι τόσο στενό που πρέπει να μπει μέσα ένας ένας. Στον Αττάβυρο μπορείς να κάνεις ορειβασία και το χειμώνα είναι η μόνη περιοχή της Ρόδου που χιονίζει. Υπάρχουν πολλές περιοχές γενικότερα που μπορείς να κάνεις διαφόρων ειδών τουρισμό και θεωρείτε μία οικολογική εκδρομή με ορειβασία, πεζοπορία ή ότι άλλο μπορείτε να κάνετε ανάλογα με την διάθεση σας. 

Δείτε φωτογραφίες από τον ζωολογικό κήπο... 


Εάν σας άρεσε το κείμενο μπορείτε να κάνετε LIKE ή να γράψετε τα σχόλια σας στο τέλος της σελίδας. Μπορείτε ακόμα να κάνετε VOTE για την σελίδα.

VOTE για την σελίδα

Σχόλια