Ένα γράμμα αγάπης στον Άγιο Βασίλη!!!

Όλα τα παιδιά του κόσμου περιμένουν σήμερα τον Άγιο Βασίλη να τους φέρει το δώρο τους. Ένα δώρο που κρατάει για κάποια παιδιά...
μία μέρα (αφού το βαριούνται κατευθείαν), ή για μια βδομάδα (αφού θα το χαλάσουν) ή για ένα χρόνο (το πολύ, γιατί μετά θα κρυφτεί στην αποθήκη ή θα πεταχτεί για να το αντικαταστήσει κάποιο άλλο παιχνίδι). Στην ουσία τα παιχνίδια είναι απλά παιχνίδια και εκείνα ξέρουν ότι η κίνηση αυτή είναι ως ένδειξη αγάπης. Τα παιδιά περιμένουν με τα δώρα να πάρουν την αγάπη και την προσοχή μας.

Αν ήμουν μικρό παιδί και ήθελα να βρω ένα δώρο κάτω από το δέντρο μου, δεν με εντυπωσιάζει καθόλου αυτή η εικόνα αλλά όταν το φαντάζομαι να έχω ανθρώπους γύρω μου που με αγαπούν, να με βοηθούν να το ανοίξω, να μου μάθουν πως πρέπει να το χειριστώ και να ασχολούνται μαζί μου, τότε θα ένιωθα ευτυχισμένη. Τα δώρα που κάνουμε στα παιδιά και στους μεγάλους είναι δώρα αγάπης. Δεν έχει σημασία τι βρίσκεται μέσα στο κουτί. Γι' αυτό αν ζητούσα ένα δώρο από το Άγιο Βασίλη θα ζητούσα ένα κουτί (δεν με νοιάζει τι θα έχει μέσα) αλλά όταν το ανοίξω να έχω ανθρώπους γύρω μου που θα περιμένουν να δουν τι υπάρχει μέσα, που θα με αγκαλιάσουν και θα νιώθω πως υπάρχει μία αύρα γύρω μου αγάπης και φροντίδας. 

Αν παρατηρήσετε καλά ένα παιδί που του δίνετε ένα δώρο πως αντιδράει θα το καταλάβετε μόνοι σας. Θα το ανοίξει θα χαρεί και θα παίξει με αυτό για μία ώρα περίπου και θα το βαρεθεί. Εάν όμως το βοηθήσετε να το ανοίξει, του δείξετε πως να παίξει και παίξετε και εσείς μαζί του θα δείτε ότι δεν θα το αφήνει από τα χέρια του μέχρι να βαρεθείτε εσείς και όχι εκείνο. Παιχνίδια έχουν όλο τον χρόνο, δεν περιμένουν τα Χριστούγεννα. Υπάρχουν όμως παιδιά που δεν έχουν παιχνίδια. Αυτά τα παιδιά σίγουρα ένα παιχνίδι θα τα έκανε πολύ ευτυχισμένα αλλά δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ανάγκη από την αγάπη μας.

Αυτά τα παιδιά που δεν νιώθουν την αγάπη μας, θα μεγαλώσουν και δεν θα μάθουν ποτέ πως να δείχνουν την αγάπη τους σε άλλους ανθρώπους, ούτε στα δικά τους παιδιά. Μην αφήνετε αυτήν την αγάπη που έχουν μέσα τους να χαθεί.

Σχόλια