Πως έχει επηρεάσει η κρίση την ζωή μας

Η κρίση έχει γίνει ένα παγκόσμιο πρόβλημα της κοινωνίας. Ο κάθε άνθρωπος που την βιώνει έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ζωή του. Η κοινωνία μας έχει αλλάξει, όπως και τα δεδομένα μας.

Η ζωή μας έχει γίνει ασφυκτική και αγχωτική αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Σαν άνθρωποι αλλά και σαν γένος, έχει επηρεάσει ξεχωριστά τον καθένα μας. Οι άντρες έχουν αναλάβει περισσότερα καθήκοντα. Η νέα γενιά των αντρών πρέπει να δουλεύουν για να στηρίζουν οικονομικά την οικογένεια τους αλλά ταυτόχρονα και να βοηθάνε στα θέματα του νοικοκυριού. Άρα δουλεύουν, μαγειρεύουν και καθαρίζουν. Οι γυναίκες έχουν όλα τα καθήκοντα που τους αρμόζουν αλλά και πολύ περισσότερα. Η νέα γενιά των γυναικών πρέπει να δουλεύει, να μαγειρεύει, να εργάζεται αλλά ταυτόχρονα να είναι και γυναίκα και μητέρα. Υπάρχουν και περιπτώσεις που είναι και κορίτσι όπως και ισχύει και στους άντρες που είναι αγόρια γιατί παντρεύονται σε μικρή ηλικία αλλά και σπουδαστές. Σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύ δυσκολότερο αφού μπαίνοντας σε αυτήν την νέα νοοτροπία θέλουν τον χρόνο τους για να αντεπεξέλθουν και να προσαρμοστούν αλλά όταν σπουδάζουν ταυτόχρονα γιατί θέλουν να έχουν μια καλύτερη ζωή, τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο. 

Είμαι μια γυναίκα γιατί είμαι αρραβωνιασμένη, είμαι ένα κοριτσάκι γιατί είμαι 24 χρονών, είμαι νοικοκυρά γιατί το επέλεξα εγώ και γιατί η κρίση δεν επηρεάζει μόνο την δικιά μας ζωή αλλά και των γονιών μας. Δεν μπορούν οι γονείς μας πια να μας συντηρούν μέχρι τα 30 μας. Πρέπει να σεβόμαστε και να εκτιμάμε αυτά που μας προσφέρουν αλλά πρέπει κάποιες φορές να τους απελευθερώνουμε και να τους ανακουφίζουμε από το βάρος, που δεν θέλουμε εμείς να γινόμαστε. Ούτε και εκείνοι φυσικά το θέλουν αλλά δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα. 

Είμαι φοιτήτρια γιατί θέλω να έχω μια καλύτερη ζωή γιατί η δουλειά μου δεν είναι από τις επιλογές που ήθελα να κάνω αλλά και γιατί η κρίση δεν θα με εμποδίσει να κάνω αυτό που θέλω και επιθυμώ στην ζωή μου. Κάποια στιγμή θα γίνω και μητέρα και σύζυγος ή ότι άλλο χρειαστεί που θα το περιμένω με χαρά και όχι με πίκρα. Θέλω να είμαι περήφανη για τον εαυτό μου, για ότι κατάφερα στην ζωή μου και όχι να κλαίω κάθε μέρα για το τι με περιμένει. 

Θέλω να δώσω δύναμη με τα λόγια μου σε ανθρώπους που βιώνουν καταστάσεις παραπάνω από αυτό που αντέχει η φύση τους αλλά τίποτα δεν πρέπει να μας λυγίζει. Κάθε μέρα γινόμαστε και πιο δυνατοί, πιο ανθεκτικοί. Πρέπει να γελάμε και να λέμε έχω άγχος, έχω πολλά καθήκοντα αλλά είμαι υγιείς και δυνατός. Τίποτα στην ζωή δεν είναι δύσκολο εκτός από εμάς που το κάνουμε να φαίνεται έτσι. Θέλω να προσπαθούμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο μέλλον ξεκινώντας από τώρα. Θέλουμε να κλαίμε και καλό είναι να κλαίμε αλλά μετά πρέπει  να γελάμε και να λέμε κάθε δάκρυ που φεύγει δεν ξαναγυρνάει πίσω. Κάθε πρόβλημα που ζούμε όταν το ξεπεράσουμε και το λύσουμε δεν ξαναγυρνάει πίσω. Δύναμη θέλει για όλα και το πιο σημαντικό, αυτό που μας κάνει καλύτερους ανθρώπους να το μεταδίδουμε για να γίνετε μάθημα.

Ευχαριστώ πολύ την ζωή  για όλα όσα μου πρόσφερε και όσο το εκτιμώ αυτό τόσο θα μου προσφέρει περισσότερα. 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...Σχόλια