Τα Αρχοντικά της Λίνδου

Στα πολύ παλιά χρόνια, οι κάτοικοι της Λίνδου έμεναν στα Αρχοντικά τα λεγόμενα <<καπετανέικα>>, που ήτανε σπίτια πλούσια, πλούσιων ανθρώπων. Με τα χρόνια...
έχουν αλλάξει οι υποδομές τους αλλά κάποια έχουν παραμείνει στην αρχοντική τους νοοτροπία. Ένα παλικάρι έχοντας κάποιο πρόβλημα υγείας, για να μαζευτούν χρήματα για την εγχείρηση του, σκέφτηκαν σαν λύση μία πρωτοποριακή πεζοπορία. Έτσι έφτιαξαν χάρτες για όσους επιθυμούν να συμβάλουν σε αυτό το κοινωνικό λειτούργημα. Για μένα ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία αλλά ήταν και χαρά μου που βοήθησα. Ήμασταν δύο που ξεκινήσαμε αυτήν την πεζοπορία αναψυχής. Πήραμε τον χάρτη, που ήταν σαν χάρτης θησαυρού και προσπαθήσαμε μέσα στα όμορφα μονοπάτια της Λίνδου να βρούμε όλα τα αρχοντικά σπίτια. Τα περισσότερα ήταν όμοια μεταξύ τους, σκαλίσματα στις πόρτες, ζωγραφισμένα ταβάνια, χοχλακόστρωτες αυλές αλλά είχε κάποια που ήταν διαφορετικά. Ήταν οικοδομημένα για τους καπετάνιους και τα δωμάτια τους ήταν ψηλά με πολλά παράθυρα προς την θάλασσα, έτσι ώστε ο καπετάνιος να έρχετε σε επαφή με τον καιρό και τους ανέμους.

Δείτε φωτογραφίες...


Εάν σας άρεσε το κείμενο μπορείτε να κάνετε LIKE ή να γράψετε τα σχόλια σας στο τέλος της σελίδας. Μπορείτε ακόμα να κάνετε VOTE για την σελίδα.


VOTE για την σελίδα


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...
Σχόλια