Νομός Σερρών

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ 

Οι Σέρρες είναι πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού και γεωγραφικά βρίσκεται στην Βόρεια Ελλάδα. Ανήκει στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο πληθυσμός των Σερρών ανέρχεται σε 60.254 κατοίκους. Απέχει 587 χιλιόμετρα από την Αθήνα και 80 χιλιόμετρα από την Θεσσαλονίκη. Είναι ένας νομός που αποτελείτε από 73 χωριά και έχει τα περισσότερα σε όλη την Ελλάδα.

ΦΥΣΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ

Ιαματικές πηγές :
  • Στα Θερμά, 5χλμ από την Νιγρίτα, υπάρχουν 3 πηγές.
  • Λουτρά Σιδηροκάστρου σε απόσταση 6χλμ από την πόλη.
  • Ιαματικές πηγές Αγκιστρίου, στην ομώνυμη κοινότητα. 

Χιονοδρομικά κέντρα:

Το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο του νομού βρίσκεται στο βουνό Βροντούς, στην τοποθεσία Λαϊλιάς Σερρών, σε υψόμετρο 1500μ.


Σπήλαια - Φαράγγια :

  • Το σπήλαιο Αλιστράτης απέχει 6χλμ νοτιανατολικά του ομώνυμου χωριού και είναι ένα από τα μεγαλύτερα και ωραιότερα στην Ελλάδα. Έχει επιβλητικό διάκοσμο και είναι τεράστιας παλαιοντολογικής σημασίας. Το συνολικό μήκος των διαδρόμων ανέρχεται περίπου στα 3χλμ.
  • Το φαράγγι του Αγγίτη είναι μια επιγεννετική κοιλάδα του ποταμού Αγγίτη, μήκους 15χλμ περίπου, που δημιουργήθηκε από τις εξελικτικές διεργασίες στο χώρο των λεκανών Σερρών και Δράμας, ανάμεσα στους ορεινούς όγκους του Παγγαίου και του Μεντίκοιου. Η κοιλάδα του ποταμού Αγγίτη, η οποία δημιουργήθηκε σε τέσσερα εξελικτικά στάδια κατά τη διάρκεια του Νεογενούς και Τεταρτογενούς, είναι γνωστή με τις ονομασίες "Στενά πέτρας" και "Διώρυγα".


Βιότοποι - Μνημεία της φύσης :

  • Η λίμνη Κερκίνη (εν μέρει τεχνητή) είναι ένας πλούσιος και πολύτιμος υγρότοπος, με σπάνια χλωρίδα και πανίδα. Με τη σημερινή της μορφή η λίμνη υπάρχει από το 1932, μετά την κατασκευή του αρδευτικού φράγματος στο χωριό Λιθότοπος.
  • Τα όρη Βροντούς - Λαϊλιάς αποτελούν ελεγχόμενες κυνηγετικές περιοχές και προστατεύονται ως διατηρητέα μνημεία της φύσης.

Παραλίες:

Πολλές είναι οι παραλίες που είναι κοντινές στους κατοίκους των Σερρών. 15 από τις πιο κοντινές παραλίες βραβεύτηκαν για τα κρυστάλλινα νερά τους.


ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Υπάρχουν 15 ξενοδοχεία που διαθέτουν περίπου 1000 κλίνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε όλο το Νομό.

ΤΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑΜΕ

Τουρισμός περιπέτειας, Πολιτιστικός, Ιαματικός, τουρισμός τρίτης ηλικίας.

Πηγή:


Εάν σας άρεσε το κείμενο μπορείτε να κάνετε LIKE ή να γράψετε τα σχόλια σας στο τέλος της σελίδας. Μπορείτε ακόμα να κάνετε VOTE για την σελίδα.

VOTE για την σελίδα

Σχόλια