Πως να αξιοποιήσετε ενέργεια στο σπίτι σας

Πολύ βασικό για ένα νοικοκυριό είναι η σωστή διαχείριση των εισοδημάτων που επιφέρει όλο το σύνολο μιας οικογένειας. Όμως στην θεωρητική πράξη είναι όλα εύκολα και συνειδητά. Πρακτικά όμως υπάρχει μικρό ποσοστό...
ανθρώπων, μελών μιας οικογένειας που μπορεί να αντεπεξέλθει. Υπάρχει ακόμα και η εντύπωση ανικανότητας που και αυτό είναι μια συνηθισμένη περίπτωση. Υπάρχουν όμως μικρά πραγματάκια που μπορούν να κάνουν την ζωή μας καλύτερη όπως να μειώσουμε το κόστος του νοικοκυριού χωρίς να στερηθούμε την ανάγκη μας για ικανοποίηση. Άρα είναι πολύ σημαντικό να εξοικονομήσουμε ενέργεια ή άλλες υπηρεσίες που μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με πιο οικονομικά πακέτα, προσφορές ή ακόμα προϊόντα λιγότερης κατανάλωσης ρεύματος και βιολογικά υλικά. 


Παρακάτω θα δείτε κάποια από αυτά τα αγαθά:

1. Αναζητήστε φθηνότερες ενεργειακά λύσεις. Το νυχτερινό ρεύμα είναι μία από αυτές. Μπείτε στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ ή να πάρετε τηλέφωνο για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες. Με την εγκατάσταση του, μπορείτε να  έχετε κάποιες συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος.

2. Ο ήλιος είναι ένα φυσικό προϊόν που διατίθεται δωρεάν. Με έναν ηλιακό θερμοσίφωνα κάνετε την καλύτερη οικονομία τις ηλιόλουστες μέρες χωρίς να καταναλώνετε περιττό ρεύμα.

3. Τοποθετείστε στο σπίτι σας ενεργειακά αποδοτικές λάμπες. Ψάξτε σε όλα τα μαγαζιά να βρείτε τις πιο οικονομικές λάμπες οικονομίας φθορίου ή LED. Μια συμβατική λάμπα πυρακτώσεων των 50W αντιστοιχεί σε 5 ενεργειακές λάμπες φθορίου των 11W ή σε 10 LED των 4W.

4. Την νύχτα υπάρχουν συσκευές που ακόμα και σβηστές καταναλώνουν περιττό ρεύμα. Προμηθευτείτε πολύμπριζα με διακόπτη που μπορείτε να το σβήσετε χειροκίνητα ή πρίζες με χρονοδιακόπτη που σβήνει ή ανάβει ανάλογα τον χρόνο που το προγραμματίζεται.
5. Βάλτε κλιματιστικά με τεχνολογία inverter και θερμαντικά χαμηλής κατανάλωσης, προσέχοντας και στις δύο περιπτώσεις η δύναμη τους να καλύπτουν τον χώρο στον οποίο θα τοποθετηθούν. Μικρότερης δύναμης μηχανήματα καταναλώνουν περισσότερη ενέργεια διότι δουλεύουν περισσότερη ώρα για να επιτύχουν την θερμοκρασία που εμείς θέλουμε.


Εάν σας άρεσε το κείμενο μπορείτε να κάνετε LIKE ή να γράψετε τα σχόλια σας στο τέλος της σελίδας. Μπορείτε ακόμα να κάνετε VOTE για την σελίδα.

VOTE για την σελίδα

Σχόλια