Θέλω να κάνω ένα ταξίδι, βόλτα, πεζοπορία αναψυχής με διάφορα μέσα. Τι πρέπει να γνωρίζω και πως να εφοδιαστώ

Είναι σημαντικό να τονίσουμε κάποιες πληροφορίες που είναι χρήσιμες και μη, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις όποιες συνθήκες θα συναντήσουμε σε ένα ταξίδι.

Αυτές οι πληροφορίες βασίζονται στο πως πρέπει να σκεφτόμαστε, πως να μετακινούμαστε, πως να ντυνόμαστε και τι αγαθά πρέπει να εφοδιαζόμαστε. Παρακάτω θα δείτε μερικά από αυτά.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ. 
Όταν βρισκόμαστε στο φυσικό μας περιβάλλον (αφού ζούσανε οι προγόνοι μας τότε η φύση είναι στο αίμα μας), αναζωογονιόμαστε, ανακαλύπτουμε την φύση μας, τις ρίζες μας και αυτό μας παραπλανεί, νομίζοντας ότι μπορούμε να κάνουμε τα πάντα, δεν είναι όμως έτσι. Πρέπει να προσέχουμε και να βάζουμε όρια στον εαυτό μας.


ΤΟ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟ ΜΕΣΟ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΨΗΛΟΤΕΡΟ. 
Δεν χρειάζεται να πάτε να νοικιάσετε ένα τζιπ εάν δεν θέλετε να ξοδέψετε χρήματα. Απλά δείτε ποιος από την παρέα ή την οικογένεια σας έχει το πιο ψηλό αυτοκίνητο. Είναι πολύ σημαντικό γιατί δεν είναι όλοι οι δρόμοι όπως είναι μέσα στην πόλη. Στα χωριά μέσα θα συναντήσετε δρομάκια που είναι σε πολύ χάλια κατάσταση και είναι επικίνδυνα.


ΝΑ ΝΤΥΘΕΙΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ. 
Ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε πρέπει να είστε κατάλληλα ντυμένοι. Μπορεί να είναι ένα απλό ταξίδι, μια απλή βόλτα, δεν έχει όμως σημασία, είναι καλύτερο ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες ή τις συνθήκες διαβίωσης να φοράτε την κατάλληλη ενδυμασία.


ΝΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΕΙΤΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ. 
Να έχετε μαζί σας ότι πιστεύεται ότι μπορεί να σας φανεί χρήσιμο. Υπάρχουν κατάλληλα σακίδια για εφόδια ή και δικό σας σακίδιο εξοπλισμένο ή ακόμα μπορείτε να εφοδιάσετε το αμάξι σας. Σκεφτείτε τι χρειάζεστε για κάτι από απλό έως ακραίο. Παράδειγμα ένα πολύ σημαντικό αγαθό πιστέψτε με είναι τα χαρτομάντιλα ή ακόμα είναι καλό να έχετε ένα φαρμακείο μαζί σας.


ΜΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Ή ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ. 
Μπορείτε να έχετε μαζί σας κάποιον που έχει μια εμπειρία ή να γνωρίζει αλλά και αυτό να μην συμβαίνει, μην θεωρείτε ασήμαντη μία πληροφορία. Μάθετε, διαβάστε, ρωτήστε ότι μπορεί να είναι χρήσιμο ή μπορεί να γίνει χρήσιμο σε περιπτώσεις που να μην το περιμένετε.


ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΕΝΑΝ ΧΑΡΤΗ. 
Πάντα θα σας διευκολύνει και θα σας προσανατολίζει. Μπορεί να είναι χάρτης ή ένα GPS που είναι ακόμα καλύτερο. Έχει όμως και άλλα θετικά στοιχεία. Σε έναν χάρτη μπορείτε να σημειώνεται πληροφορίες ή μέρη και να τα αξιολογήσετε για να μπορείτε και αν θέλετε στο μέλλον να τα ξανά επισκεφτείτε.


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΡΑΤΑΤΕ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ. 
Είναι προαιρετικό αλλά μπορεί να σας φανεί χρήσιμο. Όσες φορές το έκανα αυτό δεν το μετάνιωσα και πιστεύω ούτε και εσείς. Αν σημειώσετε πληροφορίες για τα μέρη που θα επισκεφτείτε, δεν θα τα ξεχάσετε. Τώρα όμως η τεχνολογία έχει εξελιχθεί και μπορείτε να κρατάτε διάφορα τεχνολογικά μέσα όπως ένα κινητό ή ένα iPad. Εσείς θα αποφασίσετε τι σας βολεύει περισσότερο.


Εάν σας άρεσε το κείμενο μπορείτε να κάνετε LIKE ή να γράψετε τα σχόλια σας στο τέλος της σελίδας. Μπορείτε ακόμα να κάνετε VOTE για την σελίδα.

VOTE για την σελίδα

Σχόλια